Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Verkooptips

Anders dan auto’s kunnen boten hun waarde langer vasthouden. Dat is handig als je van plan bent om je boot te gaan verkopen. Je moet dan natuurlijk wel altijd goed voor je boot gezorgd hebben. Aan het eind van iedere zomer een winterklaar beurt en in het voorjaar doe je het omgekeerde. Dat heeft jou zelf altijd een hoop ellende bespaard en nu kan je dat geld opbrengen. Want kopers van boten zijn doorgaans geneigd een correcte prijs voor een nette en goed onderhouden boot te betalen.

Kies het juiste moment om je boot aan te prijzen

Een boot verkopen kan je doen aan het eind van de zomer als je zeker weet dat je van de boot af wilt. Je moet er dan wel op rekenen dat het aanbod van goed onderhouden boten groot is en dat de vraag op dat moment niet zo groot zal zijn. De grootste kans om de boot te verkopen én een goede prijs te krijgen is als het mooi weer, is in het voorjaar. Houdt het weerbericht in de gaten en zodra er een goed weekend aankomt zet je de boot op Marktplaats en op andere sites. Je staat dan bovenaan en wordt iedere geval opgemerkt.

Maak de boot spik en span

Maak je boot schoon. Zorg dat alles wat kan glimmen ook echt glanst. Neem eventueel een weekend de tijd om vlekkern en vieze plekken weg te werken. Alles wat verweerd is kan je beter vervangen. Dat geldt ook voor lichte of witte zaken aan of op de boot. Een zeil moet bijvoorbeeld brandschoon zijn en netjes opgeborgen. Als jij een zeil nat hebt weggemoffeld kan je vragen wat je wilt maar is de kans klein dat je een goede prijs krijgt.

Maak foto’s in de zomer

Maak foto’s van de boot op de meest aantrekkelijke plekken. Dat kan je in de zomer al doen als je nog met de boot op het water bent. Zorg dan dat er spullen die niet te zake doen uit zicht van de camera zijn. Maak de boot zo aantrekkelijk mogelijk. Zonneschijn, mooie natuur en omgeving geeft je boot al direct een meerwaarde omdat je hierdoor op het gevoel en emotie van de toekomstige koper inspeelt. Zo doen ze dat in de professionele reclame ook.

Geef je advertentie emotie mee

Als je kiest voor Marktplaats, wat slim is want daar kijken mensen vaak, dan is het zaak dat je de advertentie kort maar wel duidelijk houdt. Benoem feiten en kwaliteiten van de boot, eventueel aangevuld met een persoonlijke anekdote als dit volgens jou kan bijdragen aan de verkoop. Ook hier gaat het om emotie want dat is ware het veelal om draait bij boten. Plezier. Jou advertentie moet dat plezier uitstralen al blijft de basis de kwaliteit met flitsende foto’s.