Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Onderhoud van een jetski

Magazine 30 mei 2016

Een dag op het water is altijd goed voor een hoop plezier. Vooral als je lekker actief in de weer bent geweest met je jetski. Als de dag in het water er op zit dan neem je waarschijnlijk de jetski achter op de trailer of in de laadbak mee naar huis, of naar de camping als je op vakantie bent. Misschien denk je wel dat je de jetski best op de trailer kan laat staan omdat je van plan bent om de volgende dag weer het water op te gaan maar dat kan je beter niet doen. Na een intensieve dag op het water heeft die namelijk even een grondige schoonmaakbeurt nodig.

$_84

Spoelen van de motor

In het water laten liggen tot de volgende dag is sowieso een slecht plan, omdat de jetski van onder door het (zoute) water zal worden aangetast. Vooral als het water enigszins zurig of zilt  / zout is, kan dit vreten aan de onderzijde. Het gevolg hiervan is dat je koelvloeistof snel kan opraken. Het spoelen van de motor is het belangrijkste om te doen na een dag spelevaren. Ook al vaar je op een meer waar het water zoet is kan je toch maar beter zorgen dat je elke dag de motor spoelt. Sluit een tuinslang aan op de nippel bij de motor, laat de motor even draaien, net zolang totdat er ruim water doorheen is gegaan en er absoluut niets in achter is gebleven.

Zout komt grotendeels uit de lucht

Als je de motor met water hebt gespoeld dan kan je water in het stuur spuiten totdat je zeker weet dat ook die van binnen schoon is. Daarna kan je met een beschermende spray zoals, WD 40 , de onderdelen van de jetski behandelen. Het kan geen kwaad om dit elke dag te doen als je dagelijks actief op het water bent. Was ook de binnenruimte van de motor af en toe eens goed uit en check of er geen zoutkristallen zitten. Het meeste zout komt doorgaans niet door zout water maar door de lucht in de buurt van zout water, dus in kustgebieden, ook al vaar je op een binnenmeer.

Geen tags

4844 keer bekeken, 6 vandaag

  

Gesponsorde links

  • Geld lenen voor een boot

    door op 16 december 2020 - 0 Reacties

    Geld lenen voor een boot Een nieuwe jetski, zeilboot of misschien wel een woonboot. Nou ja, niet helemaal nieuw maar wel in goede staat. Een stuk voordeliger en de boot gaat jarenlang mee. Maar ook voor een bedrag van € 5000 tot € 15.000 heb je een mooie boot met een lengte van vijf tot […]