Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Naam voor je boot bedenken

Magazine 30 mei 2016

We doen het allemaal. Langs de steigers lopen en bij elke boot naar de naam op de achterkant (spiegel) of op de boeg kijken. Er ligt of vaart bijna geen boot rond zonder naam. Schepen en boten dragen namen sinds er boten zijn. Vroeger gingen schepen namelijk voor langere tijd de zee op, soms waren ze maanden van huis, in de gouden eeuw in veel gevallen nog langer. Het schip kreeg dan een naam mee die ter bescherming diende. Een bijgeloof die de bemanning enigszins gerust moesten stellen. Er werd dan ook vaak gekozen voor vrouwelijke namen die uit het Grieks of Latijns werden gehaald.

Namen voor boten online te vindenthe-art-of-boat-names

Tegenwoordig hoef je geen naam uit de oude Griekse of Romeinse tijden te bedenken maar kan je zelf iets leuks verzinnen, als je dat wilt. De naam op een plezier vaartuig hoeft dan ook niet perse iets te betekenen, al kan dat natuurlijk wel. Als je graag een naam aan je boot wilt geven maar je hebt geen inspiratie dan kan je online ideeën opdoen. Er zijn tal van sites beschikbaar die mensen helpen bij het verzinnen van bootnamen.

Een boot is van een echte dame

Eén ding die veel namen op boten met elkaar gemeen hebben is dat het veelal vrouwelijke namen zijn. Ook dit is een erfenis uit vroeger tijden waar schippers hun echtgenote lang zouden missen en op deze manier toch het idee hadden dat ze een binding hadden. Ook nu nog spreken we vaak over een boot alsof het een vrouw is en zeggen dan bijvoorbeeld “Ik heb haar net aangelegd”. De naam van je boot dient bij jou te passen en uniek te zijn. Speel eens met de verschillende namen die in de familie zijn bijvoorbeeld. Ga er maar even voor zitten, je komt vast wel ergens op.

Geen tags

9292 keer bekeken, 3 vandaag

  

Gesponsorde links

  • Geld lenen voor een boot

    door op 16 december 2020 - 0 Reacties

    Geld lenen voor een boot Een nieuwe jetski, zeilboot of misschien wel een woonboot. Nou ja, niet helemaal nieuw maar wel in goede staat. Een stuk voordeliger en de boot gaat jarenlang mee. Maar ook voor een bedrag van € 5000 tot € 15.000 heb je een mooie boot met een lengte van vijf tot […]