Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Motorboot start niet

Magazine 30 mei 2016

Als je lekker wilt gaan varen dan is het altijd maar te hopen dat de motor start en er zich geen ongeregeldheden in de motor voordoen. Het is dan ook altijd zaak om na een dag op het water de motor van een grondige schoonmaakbeurt te voorzien. De kans dat je dan zonder problemen de motor aan de praat krijgt is dan het grootst. Maar als je motor dan alsnog niet start dan moet je er achter komen wat er aan de hand is. Als je hebt geprobeerd de motor te starten met de choke open dan heb je waarschijnlijk de motor verzopen.

Check de onderdelen van de motoryamaha_engine

Als je denk dat je inderdaad de motor teveel brandstof gegeven hebt door de choke te lang open te hebben gehouden dan moet je die eerst sluiten en daarna een aantal keren flink aan het aantrek koord trekken. Door dit te doen trek je als het ware de overvloed aan brandstof uit de motor. Als je de choke nog amper open hebt gehad dan kan het zijn dat de motor nog te koud is. Zet de gashendel op start. Trek hierna stevig aan het koord. Als dit ook niet werkt dan is het zaak dat je de onderdelen van de motor gaat controleren.

Bougies en filters schoonmaken

Een mogelijke oorzaak dat de motor niet start is dat de bougies vies zijn. Haal ze los, maak ze goed schoon en kijk of de contactpunten nog in orde zijn. Als je ziet dat er corrosie vorming op zit dan moet je de bougies vervangen want dan zullen ze niet meer werken. Check meteen het brandstoffilter en het luchtfilter. Het kan zijn dat er vocht of vuil in zit die er voor zorgen dat de motor niet op kan komen.

 

 

Geen tags

5831 keer bekeken, 5 vandaag

  

Gesponsorde links

  • Een lening oversluiten handig?

    door op 26 augustus 2019 - 0 Reacties

    Het oversluiten van een bestaande lening biedt meerdere voordelen. Door het oversluiten van en lening kunt u zichzelf al snel honderden tot zelfs duizenden euro’s op jaarbasis besparen. Het vergelijken van uw eigen lening met andere leningen kost niets en bovendien bieden kredietverstrekkers veelal de mogelijkheid om gratis uw lening tegen meer voordelige voorwaarden over […]