Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Met een boot op vakantie gaan.

Magazine 14 oktober 2021

Als je met je boot op vakantie gaat, heb je met diverse zaken te maken die je moet organiseren. Zo moet je een vakantiehuis met aanlegsteiger voor de boot zien te vinden, eventueel een boot- en reisverzekering afsluiten en uitzoeken hoe je op de plek van de bestemming kunt komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook goede navigatiesystemen om de vaarroutes op de verschillende waterwegen makkelijk te kunnen vinden. Dat geldt voor een vaarvakantie in binnen- en buiten Nederland.

Boot of sloep huren?

Het je geen eigen boot of sloep maar wil je wel een vaarvakantie boeken? Tegenwoordig kan je bij vele verhuurbedrijven een boot, sloep of zeilboot huren. En, nog handiger, je kunt ook een vakantiehuis aan het water met sloep reserveren. Er zijn tientallen vakantieparken in Nederland waar je een watervilla of huisje aan het water inclusief sloep kunt huren. Dat kan bijvoorbeeld aan het Sneekermeer, IJsselmeer, Veerse Meer of Veluwemeer. De extra prijs die je betaalt voor het huren van een boot of sloep varieert van een 200 tot 300,00 euro per week. Het grote voordeel van het huren van een huisje aan het water met sloep is dat de boot vaak allrisk verzekerd is én dat er een eigen aanlegsteiger bij het vakantiehuis is.

Roompot vakantieparken aan het water.

Roompot heeft een aantal vakantieparken direct aan het water. Op de meeste van die parken kan je een watervilla of vakantiehuis aan het water met boot of sloep huren. Bij Landal GreenParks en RCN vakantieparken hebben ze ook een groot aanbod huisjes aan het water. Op een aantal van deze waterparken zijn ook sloepen te huur. Je kunt hier een vakantiehuis aan het water met sloep huren. Een aantal particuliere huiseigenaren hebben ook vakantiehuizen aan het water met een sloep te huur. Vaak bezitten deze eigenaren maar één boot of sloep. Je moet geluk hebben om een particuliere vakantiewoning met sloep te kunnen huren.

Verkeersregels voor boten op het water.

Als je met de auto de weg op gaat, heb jij je te houden aan bepaalde verkeersregels. Zo moet je voorrang verlenen aan verkeer wat van rechts komt en moet je rekening houden met de kwetsbaren in het verkeer zoals voetgangers en fietsers. Als je met een boot of sloep het water op gaat, heb je ook te maken met voorrangsregels en gedragsregels. Zo is als stuurman of kapitein van een boot het drinken van alcohol uit den boze. Je moet ook op het water adequaat kunnen reageren en alcohol vertraagt en beïnvloedt je gedrag en reactie. Daarnaast mag je niet zo maar zonder vaarbewijs snelle boten of motorboten besturen. Je hebt soms een vaarbewijs nodig. Wil je weten wat je op het water wel en niet mag?  Dit zijn de belangrijkste regels op voor de watersport. Lees deze belangrijke informatie vóór je met een boot of sloep een vaarvakantie boekt.

Vaarvakanties en groepen jongeren

Groepen jongeren kunnen niet overal een vakantiehuis aan het water met sloep huren, zeker niet als de gemiddelde leeftijd van de jongeren groep onder de 21 jaar is. Bij Roompot Vakantieparken, zie boven, worden sommige grote vakantiehuizen aan jongeren groepen verhuurd. Hierbij moet gegarandeerd worden dat er geen overlast wordt veroorzaakt.

Geen tags

271 keer bekeken, 1 vandaag

  

Gesponsorde links

  • gezonken boot afvoeren

    Een boot onder water? Laat hem afvoeren!

    door op 16 maart 2022 - 0 Reacties

    Een boot kan voor heel wat plezier en sfeer zorgen. Zeker wanneer je kinderen hebt, kan het heel leuk zijn om met een boot te gaan varen. Maar wanneer de kids ouder zijn en er steeds minder met de boot gevaren wordt, kan het algauw een last worden. Zeker wanneer de boot te oud is […]