Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Hoe stap je in een kano

Magazine 30 mei 2016

Kanovaren is leuk en gezellig. Als je maar niet om kukelt. Al is dat nu juist weer heel erg leuk voor de omstanders natuurlijk. Het in een kano stappen is dan ook een actie die je met aandacht dient te ondernemen, want als je even de verkeerde beweging maakt lig je er naast en kan je een drijfnat pak hebben. Zorg in de eerste plaats dat de kano aan de wal ligt. Een kano aan een steiger is vragen om moeilijkheden. Je stapt het beste in een kano vanaf een natuurlijke, glooiende wal zoals je die veelal hebt bij rivieren en aan de kust.

Beide handen op de randen voor stabiliteitalgonquin-kano.6.b958

Voor het instappen duw je de kano voorzichtig naar achteren het water in totdat die net aan in het water ligt en de onderkant maar net van de bodem af is. Als je het niet erg vindt om natte voeten te krijgen stap je naast de kano een stukje in het water mee. Plaats vervolgens je linkerhand en je rechterhand elk op de rand van de zijkant van de kano. Op deze manier zorg je voor stabiliteit. Als je met meerdere mensen in één kano gaat varen vraag je of die andere persoon de kano aan de achterkant wilt vasthouden.

Gewicht in het midden en gehurkt blijven

Je hebt beide handen op de randen en staat voorovergebogen met je gezicht naar de boeg gericht. Stap gebukt en gehurkt in de kano en blijf zo laag mogelijk, met je handen op de randen. Je beweegt op je hurken zoveel mogelijk naar voren. Je gewicht in het midden en vooral niet heen en weer bewegen. Nadat je op deze manier in de kano bent gestapt laat je jezelf langzaam zakken en strek je je benen. Je zit in het midden van de kano en hebt zo je gewicht in evenwicht verdeeld.

Geen tags

1318 keer bekeken, 3 vandaag

  

Gesponsorde links

  • badkamr

    Tips voor een moderne badkamer

    door op 8 april 2019 - 0 Reacties

    Het is niet vaak iets wat je dagelijks doet, een nieuwe badkamer kopen. Daarom is het belangrijk goed stil te staan bij deze grote en natuurlijk ingrijpende uitgave. Om tot het juiste resultaat te komen is een goede voorbereiding het meest belangrijke wij lopen een aantal onderdelen langs waar je zeker over na zal moeten […]