Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Geld lenen voor een boot

Magazine 16 december 2020

Geld lenen voor een boot

Een nieuwe jetski, zeilboot of misschien wel een woonboot. Nou ja, niet helemaal nieuw maar wel in goede staat. Een stuk voordeliger en de boot gaat jarenlang mee. Maar ook voor een bedrag van € 5000 tot € 15.000 heb je een mooie boot met een lengte van vijf tot 7 m. Hoe financier je dit? Misschien gedeeltelijk met de verkoop van de oude boot. Een lening afsluiten voor een boot is dankzij de historisch lage rente ook interessant.

Boten in alle prijsklassen

Een rubberen boot of een kajak voor € 400 tot een luxe zeilboot voor € 25.000. Er zijn boten in alle prijsklassen, ja ook wel tot een miljoen euro! Neem ook de kosten voor onderhoud, reparatie en benodigdheden mee. Vergeet ook het liggeld niet. Reken op extra kosten van € 1500 tot € 7500 per jaar.

Geld lenen voor een boot

Enkele honderden missen, dat lukt velen nog wel. Voor dit bedrag heb je een eenvoudige kano, roeiboot of rubberboot. Voor een tweedehands sloep van 4-7 m moet je rekenen op een aanschafprijs van € 6000 tot € 20.000. Wie dit geld niet beschikbaar heeft komt al snel bij een geldlening uit.

Geld lenen voor een boot is helemaal niet verkeerd, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. De lening moet tenslotte terugbetaald worden. Een vast inkomen of een ondernemer met goede jaarcijfers kan makkelijk geld lenen. Maar wie van een bijstandsuitkering of WW-uitkering leeft moet zijn droomboot vaak laten varen. Zorg in elk geval dat je bruikbare informatie van het internet haalt als je wilt gaan lenen. Je kunt je bijvoorbeeld wenden tot de Nibud. Zij hebben goede en betrouwbare informatie.

Persoonlijke lening voor aanschaf van een boot

Jarenlang streden de persoonlijke lening en het doorlopend krediet met elkaar. Tegenwoordig is de persoonlijke lening het helemaal. Dit komt omdat nieuwe wetgeving maar ook de marktrente het doorlopend krediet minder interessant maakt.

De persoonlijke lening heeft de laagste rente. Doordat deze rente historisch laag staat is het dubbel zo interessant om eens naar de mogelijkheden te kijken. Je leent een geldbedrag dat je in één keer op je rekening ontvangt, dus niet in porties. Dat is handig want de aanschaf van een boot zul je ook in één keer moeten financieren.

De persoonlijke lening betaal je tegen een vaste rente en looptijd terug. Hierbij blijven de maandlasten gelijk. Het is belangrijk om de looptijd van de persoonlijke lening goed af te stemmen op de levensduur van de boot. Zijn er plannen om gedurende acht jaar met de boot te varen? Laat de looptijd dan ook niet langer dan acht jaar doorlopen.

Online een lening aanvragen

Vroeger was geld lenen een heel gedoe. Je maakte een afspraak bij een bank of tussenpersoon. Het duurde wel even voordat duidelijk was of je ook voor een lening in aanmerking kwam. Tegenwoordig is dit allemaal een stuk makkelijker. Online een lening aanvragen kan iedereen.

Voordeel van deze werkwijze is dat je verschillende kredietaanbieders met elkaar vergelijkt. Zo ga je zeker voor de laagste rente en de beste voorwaarden.

Bereken het maximaal te lenen bedrag

Bedenk vooraf hoeveel er nodig is voor de aanschaf van een boot en alle bijkomende kosten. De hoogte van het leenbedrag hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld hoeveel er nodig is, de hoogte van het inkomen, eventueel inkomen van de partner maar ook de rente en de looptijd van de lening.

Bereken online het maximaal te lenen bedrag. Hier zijn handige berekeningsmodules voor, bijvoorbeeld die van Postkrediet. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Geen tags

914 keer bekeken, 1 vandaag

  

Gesponsorde links

 • Motorboot start niet

  door op 30 mei 2016 - 0 Reacties

  Als je lekker wilt gaan varen dan is het altijd maar te hopen dat de motor start en er zich geen ongeregeldheden in de motor voordoen. Het is dan ook altijd zaak om na een dag op het water de motor van een grondige schoonmaakbeurt te voorzien. De kans dat je dan zonder problemen de […]

 • Naam voor je boot bedenken

  door op 30 mei 2016 - 0 Reacties

  We doen het allemaal. Langs de steigers lopen en bij elke boot naar de naam op de achterkant (spiegel) of op de boeg kijken. Er ligt of vaart bijna geen boot rond zonder naam. Schepen en boten dragen namen sinds er boten zijn. Vroeger gingen schepen namelijk voor langere tijd de zee op, soms waren […]

 • Rubberboot lek repareren

  door op 27 mei 2016 - 0 Reacties

  Varen met een rubberboot is leuk maar een gevaar, en dus kans op een lek, zit altijd in een klein hoekje. Als het maar een klein gaatje is, bijvoorbeeld veroorzaakt door een takje, steentjes of aan een steiger, dan zal je het lek pas na enige tijd varen ontdekken. Als je aan de wal bent […]

 • Onderhoud van een jetski

  door op 30 mei 2016 - 0 Reacties

  Een dag op het water is altijd goed voor een hoop plezier. Vooral als je lekker actief in de weer bent geweest met je jetski. Als de dag in het water er op zit dan neem je waarschijnlijk de jetski achter op de trailer of in de laadbak mee naar huis, of naar de camping […]

 • beregenen

  Laten regenen of beregenen? Deze manieren zijn er

  door op 15 november 2021 - 0 Reacties

  Ben jij het zat om tijdens de droge periodes te slepen met allerlei sproeiers en slangen, maar wil je jouw tuin wel in een goede conditie houden? Dan is tuinberegening de perfecte oplossing. Het neemt veel werk uit handen en jouw tuin zal er tip top uit zien. Wat hierbij wel belangrijk is, is dat […]