Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Geld lenen voor een boot – zaken waar je rekening mee houdt

Magazine 15 januari 2020

Droom je van een (nieuwe) boot? Dit is vaak een grote investering. Heb je geen spaargeld of zie je geen mogelijkheid om een nieuwe boot te financieren? Geld lenen voor een boot, een keuze die steeds meer mensen maken. Bij het afsluiten van een lening ontvang je het geld direct op je lening, waardoor jij je alleen maar hoeft bezig te houden met het uitzoeken van een (zeil)boot. Ontdek waar je rekening mee houdt bij het afsluiten van een lening.

Investeren in een boot

Wat kost de aanschaf van een boot? Prijzen beginnen vanaf € 2500 en lopen op naar meer dan € 60.000. Houd er rekening mee dat je voor een lage prijs een goedkoop (en vaak ouder) bootje hebt. Ligt je budget hoger, dan krijg je te maken met een mooie vissersboot, zeilboot of een jacht.

Investeren in een boot doe je vooral voor je eigen gewin (plezier). Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen boot te verhuren, hiermee creëer je een passief inkomen. Naast de aanschafkosten van een boot krijg je ook te maken met onderhoudskosten, havenkosten en mogelijk andere kosten.

Geld lenen voor een boot: zoveel heb je nodig

Heb je eigen geld (spaargeld), dan hoef je niet te lenen of kun je het leenbedrag lager houden. Kijk niet alleen naar de aanschafkosten maar ook naar bijkomende kosten zoals vervoer en opslag. Misschien heeft de boot achterstallig onderhoud, dit financier je gelijk mee.

Maak een overzichtelijke lijst van de totale kosten. Wil je geld lenen voor een boot? Leen niet meer dan nodig is maar zorg ook niet dat je tekort komt. Het zou zonde zijn wanneer jouw droom niet uitkomt, simpelweg omdat je geen geld hebt. Is geld lenen voor een boot vreemd? Nee, steeds meer mensen sluiten een lening af, dat terug te zien is aan het groeiend saldo uitstaande leningen. Niet alleen voor een boot maar ook voor een auto, verbouwing, vakantie of andere zaken: geld lenen hoort er voor velen bij.

Een boot kopen: geld lenen bij een kredietverstrekker

Een kredietverstrekker helpt jou aan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Voor de aanschaf van een boot past de persoonlijke lening beter bij dit doel. Het geleende bedrag ontvang je in één keer op je rekening. Hiermee kun je direct alles bekostigen: van de aanschaf tot onderhoud en vervoer naar de haven of opslagplaats. Welke kredietverstrekker biedt de beste lening aan?

Dat is een kwestie van goed vergelijken. Wie kan is een aanbieder die samenwerkt met verschillende kredietverstrekkers. Na het aanvragen van een offerte ontvang je een duidelijk overzicht van verschillende kredieten (aanbieders) maar ook verschillende rentes en voorwaarden. Maak het jezelf gemakkelijk en ga voor een vergelijker zoals Becam.

Geen tags

2058 keer bekeken, 2 vandaag

  

Gesponsorde links

  • gezonken boot afvoeren

    Een boot onder water? Laat hem afvoeren!

    door op 16 maart 2022 - 0 Reacties

    Een boot kan voor heel wat plezier en sfeer zorgen. Zeker wanneer je kinderen hebt, kan het heel leuk zijn om met een boot te gaan varen. Maar wanneer de kids ouder zijn en er steeds minder met de boot gevaren wordt, kan het algauw een last worden. Zeker wanneer de boot te oud is […]