Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Een lening oversluiten handig?

Magazine 26 augustus 2019

Het oversluiten van een bestaande lening biedt meerdere voordelen. Door het oversluiten van en lening kunt u zichzelf al snel honderden tot zelfs duizenden euro’s op jaarbasis besparen. Het vergelijken van uw eigen lening met andere leningen kost niets en bovendien bieden kredietverstrekkers veelal de mogelijkheid om gratis uw lening tegen meer voordelige voorwaarden over te nemen. Niet alleen is het van belang om de rente te vergelijken, maar ook de hoogte van de maandlasten en de lengte van de looptijd kunnen verschillend zijn.

Dat geldt eveneens voor de overige voorwaarden. De reden om te kiezen voor het oversluiten van uw lening is natuurlijk dat het financieel voordeliger wordt en niet nadelig zal uitpakken. Daarom is het van belang alle punten met elkaar te vergelijken.

Huidige leningvoorwaarden
In de voorwaarden van uw bestaande lening staat vermeld of de mogelijkheid bestaat om zonder extra kosten de lening naar een andere kredietverstrekker over te sluiten. Het kan zijn dat er in de voorwaarden staat bepaald, dat er een zogenaamde boeterente betaald moet worden, omdat bij het oversluiten de lening eerder wordt afgelost dan in de voorwaarden is overeengekomen. Als er een hoge boetrente in rekening wordt gebracht is een lening oversluiten helaas niet het meest voordelige.

Gratis lening oversluiten
Kredietverstrekkers verwelkomen graag nieuwe klanten en bieden dan ook de mogelijkheid om uw bestaande lening naar hen over te sluiten. Het oversluiten naar een nieuwe kredietverstrekker kost dus in feite niets, maar wel brengt de huidige kredietverstrekker vaak een boeterente in rekening. Het is dus alleen lonend om de lening over te sluiten als er financieel voordeel mee wordt behaald.

Jaarlijkse besparing
Een lening gratis oversluiten brengt dus in dat opzicht geen kosten met zich mee. U hebt de mogelijkheid om elk jaar opnieuw te kijken wat de voordeligste mogelijkheid is en of het loont om uw lening nog een keer over te sluiten. Vergelijk op Geld lenen bij Overstappen dus daarom elk jaar de bestaande lening met leningen van andere kredietverstrekkers, zodat er wellicht jaarlijks een besparing mogelijk is.

Geen tags

2092 keer bekeken, 1 vandaag

  

Gesponsorde links

  • gezonken boot afvoeren

    Een boot onder water? Laat hem afvoeren!

    door op 16 maart 2022 - 0 Reacties

    Een boot kan voor heel wat plezier en sfeer zorgen. Zeker wanneer je kinderen hebt, kan het heel leuk zijn om met een boot te gaan varen. Maar wanneer de kids ouder zijn en er steeds minder met de boot gevaren wordt, kan het algauw een last worden. Zeker wanneer de boot te oud is […]