Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

Boot zomer klaar maken

Magazine 30 mei 2016

Als je aan het eind van de zomer de boot goed hebt schoon gemaakt en de boot op deze manier hebt voorbereidt op een lange winter, dan zal het zomer klaar maken van de boot een fluitje van een cent zijn. Dat is dan ook te allen tijde aan te raden. Na de zomer de boot winterklaar maken zodat je in het voorjaar minimaal werk hebt en de boot in goede conditie verkeert. De motor bekijken we eerst. Check de ruimten onder en rondom de motor. Die moet schoon en droog zijn. Geen water of olie zichtbaar.

Bij twijfel specialist roepenonderhoud

Als er rondom de motor olie of water te zien is dat weet je dat er iets mis is. Op dit moment kan je beter niet zelf gaan rommelen maar eerst de hulp van een specialist inroepen zoals Aquaservice. Check de olie peilen, check de vloeistof van de koeling en controleer of er geen kabels of snoeren los zitten. Ook de v-snaar dient in orde te zijn en bijvoorbeeld niet uitgedroogd of aangevreten door ongedierte. Als de boot in het water ligt kan je de afsluiters open zetten. Doe dit niet op de wal, want dan kan er lucht ingetrokken worden als je de motor aanzet en gaan er onderdelen kapot.

Motor stationair laten draaien nadat alles klopt

Start de motor, kijk of er water wordt aangezogen en hoe de circulatie verloopt. Doe dan de afsluiter weer dicht en laat water in de wier pot lopen. Zet hierna de afsluiter weer open. Als het water terug loopt door de uitlaat dan is alles in orde. Zet alles hierna in de start positie en zet de motor aan. Als je koelwater uit de uitlaat komt zit het goed, zo niet dan stoppen en roep hulp in. Als het geheel klopt kan je de motor een tijdje rustig laten draaien.

Geen tags

1673 keer bekeken, 2 vandaag

  

Gesponsorde links

  • badkamr

    Tips voor een moderne badkamer

    door op 8 april 2019 - 0 Reacties

    Het is niet vaak iets wat je dagelijks doet, een nieuwe badkamer kopen. Daarom is het belangrijk goed stil te staan bij deze grote en natuurlijk ingrijpende uitgave. Om tot het juiste resultaat te komen is een goede voorbereiding het meest belangrijke wij lopen een aantal onderdelen langs waar je zeker over na zal moeten […]