Welkom, bezoeker! [ Registreren | Login

5 tips die je moeten weten vóór je een camper gaat kopen

Magazine 15 november 2021

tips voor het kopen van een camper

Heb jij afgelopen zomer een camper gehuurd voor een aantal roadtrips en heb jij nu het welbekende campervirus te pakken? Dat je nu een camper helemaal voor jezelf wilt hebben snappen wij helemaal. Toch komt er best veel kijken bij het kopen van een camper en moet je wel op een aantal punten letten. Wij helpen je op weg door onze 5 tips te delen in dit artikel. 

Bepaal je budget

Of je nu op zoek gaat naar tweedehands campers of een nieuwe camper, stel van tevoren altijd vast wat je aan de camper wilt uitgeven. Vraag jezelf vervolgens ook af of je voor een budget of luxe uitvoering wilt gaan. Welke merk spreekt jou het meest aan, een Volkswagen of Mercedes? Denk ook na over de accessoires die in jouw camper komen, deze kunnen de camper ineens een stuk duurder maken. 

Voor welk type camper ga je

Je wist het misschien niet, maar er zijn best veel verschillende type campers. Zo heb je de compacte camper, welke een goede keuze zal zijn als je van comfort houdt en met z’n tweeën niet veel ruimte nodig hebt. Bestelbusjes en bestelwagens worden vaak omgebouwd tot compact camper. Dan heb je ook nog de alkoof camper, welke je kunt herkennen aan het vertrek boven de autocabine. De camper is hierdoor hoger en heeft dan ook een hogere doorrijhoogte. Tot slot hebben we nog de integraal en half-integraal camper. De integraal camper wordt gezien als topklasse door de ruime cabine die doorloopt naar het woongedeelte. Ook de half-integraal camper is populair door z’n rijcomfort en sportieve uitstraling. 

Nieuw of tweedehands? 

Nu je weet voor welke type camper je gaat, moet je beslissen of je een nieuwe of tweedehands camper wilt kopen. Ze hebben natuurlijk beiden hun voor-en nadelen, maar een tweedehands camper is wel een stuk goedkoper dan een nieuwe camper. Wel is hierbij de technische staat moeilijker in te schatten, maar als je jouw tweedehands camper bij een BOVAG aangesloten bedrijf koopt heb je meer zekerheden. 

Check de onderhoudshistorie

Vraag bij de aanschaf van een tweedehands camper altijd naar de onderhoudshistorie. Doe dit voor het onderstel én de opbouw. Controleer daarnaast ook op lekkages. Doe bijvoorbeeld een vochtmeting, let op olielekkages en check het water-, elektra- en gassysteem.

Maak altijd een proefrit 

Last but not least… maak altijd een proefrit! Zo leer je jouw toekomstige camper het best kennen. Probeer eens om te parkeren, maak een ritje over de snelweg of zoek juist naar een smal steegje om te oefenen. Op deze manier krijg je een goed idee hoe de camper reageert per veelvoorkomende situatie.

Geen tags

262 keer bekeken, 2 vandaag

  

Gesponsorde links

  • gezonken boot afvoeren

    Een boot onder water? Laat hem afvoeren!

    door op 16 maart 2022 - 0 Reacties

    Een boot kan voor heel wat plezier en sfeer zorgen. Zeker wanneer je kinderen hebt, kan het heel leuk zijn om met een boot te gaan varen. Maar wanneer de kids ouder zijn en er steeds minder met de boot gevaren wordt, kan het algauw een last worden. Zeker wanneer de boot te oud is […]